2.5.06

Frodo Pytlik & jeho druzina


Na kazdou dulezitou udalost se clovek pripravuje - at uz je to rande, zkouska ve skole nebo prijmaci pohovor do prace. Cokoliv. Kazdy voli jinou strategii aby svuj ukol zvladnul. Nekdo jde napriklad na rande s cistym stitem, jiny ze sebe :vymodeluje: bohatyho ambiciozniho manazera s instantnim usmevem nebo naopak hraje smutnyho, utrapenyho a unavenyho kluka - loser nad losery. Co clovek, to jina strategie. Nad cim jeden krouti nevericne hlavou, druhemu vychazi.

Kdyz se dozvite, ze jste nemocny a neni to jen o Paralenu, horkym caji a posteli, jste v prvnim okamziku uplne opareny {ne od caje]. Kdyz si v uvedomite, co se stalo, musite zacit premyslet, co s tim. To ze mam :raka: je fakt se kterym nic neudelam, dulezity je koumat, co dal.

Pro me bylo nejdulezitejsi, vzhledem k tomu ze mam neco trochu jineho nez chripku, najit doktora ke kterymu mam bezmeznou duveru. Ja mel stesti hned napoprve, ale zkuste jich klidne vic, hodne zalezi, aby vam sednul. Me hodne pomohl Robert a v Plzni je to po vsech strankach perfektni. Cele onkolo-hematologicke oddeleni je naplneno skvelymi doktory a sestrickami. Hodne lidskej pristup. Hodne je to cejtit. Hodne to pomaha.

Tahle nemoc vam rozhazi telo, imunitu, ale zamava i s psychikou. proto jsem zacal shanet informace na netu, co s tim. Odborna pece lekaru je jedna stranka lecby, druhou ale osobne vidim v tom, jak lecbe pomuzete sami. Po deseti minutach surfovani znate jmena desitek :zazracnych: preparatu, bylinek, olejicku, caju, blablablabla. Je na kazdem, pro co se rozhodne, ale hlavne cemu uveri. Ja osobne si myslim, ze nejdulezitejsi je psychika a nenechat se tomu podat, proto jsem si z tech :zazraku> neobjednal nic a zvolil jinou taktiku.

Kdyz zacnete bojovat s nemoci, je to jako, kdyz hrajete pocitacovou hru, kde si na zacatku sestavujete sami druzinu, ktera do toho pujde s vami. Budou ve vasi druzine prevazovat valecnici, kouzelnici, nebo elfove? Pujdete na prekazky spise silou, nebo rozumem? Vidim paraelu sveho pribehu v trilogii Panu prstenu - Frodo Pytlik {ja :-]] dostal bremeno, ktereho se chce jednou provzdy zbavit. Na cestu se snim vydavaji jeho nejvernejsi, kteri mu pomahaji, tak, jak to kazdy nejlip umi - to jste vsichni vy, co ctete muj Blog, vozite me do Plzne, SMSkujete, mailujete, volate, varite dorty a nakupujete :-]. Mila Druzino, nebojte - i s nami jde guru - Gandalf - mam obrovske stesti, ze se mi dostalo toho stesti poznat lecitele, ktery je moudry pan, ktery pred nami ponese lucernu temnym lesem a bude ukazovat cestu... Poprve jsme se potkali dva dny pred chemkou a tohle setkani citim v lecbe jako hodne silny stimul.

Moje strategie na nemoc vykristalizovala sama. Mam kamose, ktery me tahnou nahoru, skvelou rodinu a mam i lecitele, ktery me :nakopava: psychicky. Jinymi slovy Druzina je kompletni. Rozhodl jsem se, ze nejdu do caju a bylinek, ale vsadil jsem vsechny karty na lidi :-]. Jinymi slovy, chci na tom byt co nejlip psychicky. Naseho Gandlafa prozatim nebudu nazyvat jeho pravym jmenem {aby se na nej nesesypalo hodne Frodu:-], ale vezte, ze je to opravdovy Gandalf. Pri nasi prvni schuzce se me zeptal, co potrebuji jineho, krome toho, ze par kilo dolu by mi neuskodilo :-]. Clovek, jako z jineho sveta - nechce za leceni nic, nabidne vam, ze za vama kdykoliv kamkoliv prijede, ma velke srdce a treti oko. Povida si s vami a kazde jeho slovo je velka moudrost, ktera vas posouva dal a dal. Proste Gandalf... Velke diky, ze jdete s nami pane carodej! Koukame na veci podobne - rika, ze az si to srovnate v hlave, telo se uzdravi. Verim tomu. Budu zdravej.


Dost pisalkovani, ted fakta :-]
- injekce v Plzni OK
- krevni obraz Ok
- Karolinka si pocmarala oblicej
- Baruna porad krici
- uz mi je lip a nemam tolik pocity na zvraceni

Zitra jedema na chatu - Malino diiiiiiiiiiiiiiik. Kdyz bude signal, pisu dal, kdyz ne, mate ode me na chvili pokoj :-]


hezkej den Druzino moje!

16 komentářů:

tucznak řekl(a)...

gandalf je borec, protoze ma berlu (metafora - :)). ty jsi ale mnohem vetsi!! drzim pesti!!!

Petr Mára řekl(a)...

moc peknej prispevek a fajn prirovnani! Good luck!

Anonymní řekl(a)...

jsem tady napsala plků a nakonec to tady není.Nejsem asi kamarád s PC.To je u mně normálka.Hlavně,když to tady po mně chce i angličtinu.
Hodně štěstí a užívej volna.Pozdravuj holky,jsou skvělé.Těším se,jak Vás všechny v létě osobně z oka do oka KUK:-)Už buděš mít po tom sajrajtu,sice bez vlasů,ale v cajku.Tak se opatrujte,a smekám před Trnkama,jakou mají sílu.

jola*

Anonymní řekl(a)...

kkkkkkk

Bumbaris Paris řekl(a)...

Dekuju, dekuju, dekuju. Bez vas by to neslo.

Anonymní řekl(a)...

Úterý byl krásnej den, bylo skvělý vidět tě zase s opravdovou jiskrou v oku(.o) Musim členům Družiny sdělit, že nám Honza (konečně !) z lednice snědl slušnej kus lovečáku - a nebylo mu blbě!!!! Zase tam něco nezdravýho narafičíme.
Tak a teď to konečně napíšu: Jsem na tebe moc pyšná. (a je to).
máma

Anonymní řekl(a)...

Pri cteni jsem se pristihl, jak se usmivam...

Je to tim, ze normalne na me z chladnyho monitoru nic nevyzaruje, tentokrat jsem ale *ENERGY* tvych slov citil po celem tele!
Jdu s tebou temnym lesem dal..

Anonymní řekl(a)...

honzo divej zas na co prisli vedci ;)) poceni posiluje... tak vidis! taky na tebe myslej ´:))
a gratuluju ke gandalfovi, preju dalsi nekonecny varky energie a pozitivnich vizi!!! cus beny

Anonymní řekl(a)...

Vlasy ti budou vypadavat po chomacich, tu platinu mas zatracene dobre schovanou, aby ji z tebe jeden vydoloval, neocenil jsi muj nejlepsi caj a jeste mi rikas stara rasple. Muze mi nekdo vysvetlit, proc se s timhle Milanem kamaradim? ;)

Anonymní řekl(a)...

Milý Ondro, byl jsem na Vašich stránkách blogu a byl jsem dlouho na rozpacích jak zareagovat na napsané řádky.Děkuji Vám.A teď Všem kteří mají podobné problémy. Síla uzdravení a tím pádem vítězného souboje s touto i jinou nemocí je v celkovému přístupu k problému.Psychika je základním kamenem tohoto souboje. První a základní věcí řešení je mít dostatek informací o nepříteli, protože informace je to nejdražší co můžeme dostat. Dále nás čeká nejtěžší věc, kterou musíme udělat. a to je vlastní rozhodnutí. A proč je nejtěžší. Protože si za něj neseme plnou odpovědnost.Nyní dost filozofie a vzhůru do boje.Budeli zájem zase ozvu.Díky Všem kteří pomámají.Váš Gandalf

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Honzo,
jsem moc rád, že tak bojuješ a je z tebe cítit odhodlání. Myslíme na tebe, chtěli bychom ti nabídnout nějakou platnou pomoc, třeba s hlídáním Káji, ozvěte se. Gandalf správně píše o těch infomacích, myslím, že jsou opravdu klíčové, spolu s tím jak se cítíš. Pokud bys chtěl k něčemu posbírat informace, spolu s Hankou uděláme maximum. Jde o rozhodnutí např. o dalších krocích v léčbě. Přeju spoustu energie.
Matouch

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, taky v tom lítám, ale nemám to na varlatech, protože je nemám. Máš pravdu v tom, že všechno je o psychice. Nejtěžší bylo říct poprvé nahlas: Mám rakovinu. Pak jsem si řekla, že mi rakovina nezhatí plány pro letošní jaro. Diplomku už jsem napsala a začínám se učit na státnice, chystám se k přijímačkám na doktorandské studium. Na nemoc nemyslím, směju se, mám jinou zábavu. Za sebou mám polovinu jedůbraní a výsledky OK. Přejde to. Držím nám palce, ať je to za námi.
Koty

Bumbaris Paris řekl(a)...

BNT>tak to super, ze to koumaj az takhle :-]
Fluff> Proste to tak Ivane je...jsme kamaradi a s tim nehnes, idyz se ti to nelibi.
Gandalf> Dekuju. Zvladneme to.
Matouch> Dekuju rodinko. Kdybz me neco napadlo, volam, pisu, mejluju.
Koty> Drzim moc palce. Myslim, ze jsi to vzala za spravnej konec. Mam radost, ze to tak beres. Jak je videt, ses silna zenska a to je dobrej zaklad. Hezky dny

Bumbaris Paris řekl(a)...

Koty> Je super videt, jak to beres statecne. Moc drzim palce. Nenech si tohle krasny jaro nicim a nikym zkazit & uzivej kazdej krasnej den!

Anonymní řekl(a)...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

Anonymní řekl(a)...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»