21.5.06

Ztraceno v prekladu


Nebudu si na nic hrat - je mi mizerne. Zacalo to ve ctvrtek pres den a patek jsem klimbal uz i cestou do Plzne. Odpoledne po :odpojeni: jsem byl gumovej. Jeste ke vsemu odtahli tatovi auto na parkoviste, takze finale bylo zajimavy :-].

Doma jsem s sebou prasknul do postele a tesil se na holky. Mamka si vzala Kaju az do nedele - dekujemeeeeee moc, takze doma kricela uz jen nase diva Bara. Hele, Barca fakt porad rve :-{. Je ale zdrava a pije mliko, takze o nic nejde. Opet musim vyslovit neskutecnej obdiv, jak to Olca zvlada. Je to bajecna zenska. Zitra mame vyroci svatby, tak koumam, jak to v ramci moznosti oslavime - videl bych to na pripitek neslazenym cajem :-].

Od soboty porad lezim. Hlava boli, zaludek na vode, mega mega unava, blbe se mi spi a krome vyvaru do sebe nic nedostanu. Jakmile vstanu, mota se mi siska. Vypada to jako klasicka vopice po vyvedenym mejdanu, ale bohuzel bohuzel kuzel. Nemate do niceho a na nic naladu. Dneska jely holky na navstevu do Revnic, tak mam klid.

Abych si ale furt nestezoval> vcera jsem koukal na Ztraceno v prekladu - krasnej film - uz jsem videl, ale udelal jsem dobre, ze jsem si pustil znova. Jo ale hlavne - mam za sebou uz 2/3 toho zvrhlyho chemickyho tanecku.:-] Mam pocit, ze az se z toho vyhrabu, tak nas jen tak neco s Olcou nepolozi na lopatky. Zkouska ohnem. Jo a zapomnel jsem rict, ze nam brasula s Olif v tydnu privezli novou televizi, takze paraaaada.

Kazdej den me v Plzni dostava, jaky chodej na onko-hemato oddeleni silny lidi. Clovek by cekal, ze tam potka trosky {par jich tam teda chodi], ale beru-li to globalne, jsou to strasne silny lidi, ktery maj leukemie, ruzny typy poruch krvetvorby a buhvi co jeste... Perou se s tim uz nekolik let, ale s jakym nadhledem. Kdyz vas neco takovyho potka, jsou jen dve cesty: podat se nemoci nebo prijmout nemoc a uzivat zivota dal. Hlasuju pro variantu c.2. Kdyz jdete kolem lidi, co jsou evidentne s prestavkami uz nekolik let na kapackach a usmeji se na vas, tak to je pocit, kterej se neda prenyst, popsat, ale musite ho zazit. Tohle mi dava hodne. Jsou to hrdinove vsedniho dne o kterych nikdo nikdy neuslysi. Jenom ja a par {ne]vyvolenych :-].

Je spousta teorii, jak rakovina vznika. Me se libi ta, ktera rika, ze kazdy mame dany jisty zivotni - rikejte tomu kazdy jak chcete - rytmus, smer, poslani. Kazdy urcite nekdy citil, ze dela neco, co mu nedela dobre. Porad ho to zzira a paralyzuje. Ve chvili, kdyz :to: delate delsi periodu a pripoji se k tomu jeste dlouhodoby stres, spatna zivotosprava, alkohol...zacina se telicko rozkladat, oslabujete si tim imunitu...a otevirate tak dvere rakovine. Nekdo namitne, ze je to populacni choroba, ktera vznika samovolne. Nesoudim. Je na kazdem, jak se k tomu postavi. Rika se take, ze rakovina je nemoci srdce. Neco na tom urcite je - kdyz mate diagnozu, tak si zacnete rikat, co vsechno zmenite, ale ono to prijde samo. Mozek udela Reset a najednou zjistujete, ze veci se daji delat jinak a mate k nim i jiny vztah. Date nohu z plynu. Jste najednou svobodnejsi a uvolnenejsi. Jinymi slovy vic lasky a pokory v srdci. Ke vsemu.

Jestli neznate Ztraceno v prekladu, tak doporucuju. Je to naprosto obycejnej film. Ukazuje malickosti, ktery vas dokazou nakopnout. Obcas mam pocit, ze clovek neposloucha co mu rikaj lidi a a jeho telo a je taky...Ztracenej v prekladu :-].

Konec chytrejch kecu, jdu si pustit Fantomase. To je vrchol filmovyho kumstu :-]. Planovali jsme vyrazit ke Klegofilovi na chatu, ale zatim to je jen virtualni prani. Zejta kontrola a injekce v Plzni. Holky vytahnete zejtra sukne a kluci bermudy - ma bejt az +28C.

Hezkej den a drzte palce {nasim hokejistum] ! Muj tip je 3:2 pro nas.

sup sup ven, je tam krasne


ciao

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dneska jsem se konecne nastvala na antiperspiranty. Budu vam smrdet, ale ty sragory, co obsahuji nam zadelavaji na rakovinu prsu. Nemusime vonet a bejt dokonaly, nemusime vsechno zvladat..... To rika ta prava....Zase jsem nemohla jit do Prcic... zase kvuli praci.
Dik, Jeniku, ze zase zacinam premyslet.
Prosim, dej mi vedet s cimkoliv.
MK.

Bumbaris Paris řekl(a)...

A do p{P]rcic...tys to vzala radikalne. Jestli tim nakazis dalsi kamosky v praci, tak tak chodim minimalne s respiratorem :-]

Myslim, ze kdo je jeste radikalnejsi, jsou IT manici :-]

Anonymní řekl(a)...

Co takhle, ze je o tom, co vsechno v sobe :my civilizovani: dokazeme ignorovat a zabit. A na otazku proc? pak vetsinou nenachazime smysluplnou odpoved ... .. . u silnejch leci laska a pokora. K sobe. A ke vsemu.
No, asi si půjdu radeji pustit nejaky filmovy maisterstuck ;) Keep walking!

Bumbaris Paris řekl(a)...

fluff> Pravdu mas clovece. Vypada to tak jednodusse, ale neni.