18.4.06

Pan, co nestihl Velikonocni Marias


Tak prvni navsteva Plzne je za mnou. Jel jsem tam s brachou a Robertem. Clovek si cestu sakra moc prohlizi - budu tudy ted nejakej ten patek jezdit... S Robertem v aute super. Poslouchali jsme soundrack z ROCKYho a jeli 130/km/h. Robert ma velkej dar mit nad vecma nadhled a ten jsem dnesni rano moc potreboval. Jeli jsem Minicooperem. Stylovejsi prostredek jsem si na tuhle cestu ani nemohl prat :-]. V nemocnici mi nabrali krev a poslali na PET CT. Onkologicka ambulance ale neni jako cekarna v bance. Dychne na vas hodne chladny pocit a najednou chcete byt strasne hodni...a dali by jste i tu svoji nejoblibenejsi znamku ze sbirky, aby jste tuhle cekarnu nikdy nevideli zevnitr. Na druhou stranu v bance by jste u prepazky kolikrat chteli take slyset jinou informaci :-].

Slovo PET bohuzel neznamena, ze budete curat do PET lahve, ale daji vam do ruky kanilu a napustej vas nejakym radioaktivnim sajrajtem - pak vas zavrou do mistnosti, kde musite hodinu lezet a vypit kontrastni latku. Jelikoz jste radioktivni, veskera komunikace s lekarem a sestrickama probiha pres telefon. Pripadal jsem si jak v protiatomovym krytu. Zdi byly z 3cm oceli. Vedle na posteli lezel pan, co sel na to same jako ja. Byl v pizamu a pantoflich a normalne tam chrapal. Pak si zanadaval, ze vsechno moc dloho trva. Nedockavec. Kdyz sel na vysetreni, vysel jiny pan - kalhoty k pasu a ruzove triko. Vek neurcity - neco mezi 30-45. Porad rikal, ze mu tam byla zima, ale jinak mu to nevadilo. Daleko vic byl rozladenej z toho, ze byl v nemocnici pres vikend a tudiz nestihl marias, ktery hraje kazdy tyden s chlapama v hospode :-]. {viz foto] Po hodine jsem sel na PET CT - lezite a kolem tela vam jezdi masinka, ktera pak z vaseho fyzicna udela 3D snimky. Neboli to, akorat, kdyz vam do zily pustej nejakou latku asi 2-3 minuty je vam teplo, jako v saune. Vysledky budou v pondeli.

Potom jsem zamiril na Onkologickou ambulanci. Pani doktorka skvelaaaaaaaaaa. Vubec, zatim vsechny sestry a doktori, se kterymi jsem tam prisel do kontaktu byli skveli! Dekuju. Pani doktorka mi rekla, jestli nechci nastoupit ihned. Nakonec jsme se domluvili, ze nastoupim v pondeli. Dostanu 3 cykly chemoterapie. 1 tyden ambulantne a pak dva tydny doma. Tohle kolecko si dam 3x, takze, jestli vse pujde dobre za 9 nedel to budu mit za sebou. V pondeli se definitivne dozvim, jakej je rozsah rakoviny - snad to nemetastazovalo. Poprala mi hodne sil do lecby a upozornila, ze mi vypadaji vlasy, takze noste mi pls ksiltovky, zacnu je sbirat:-].

Ikdyz jsem predpokladal zhruba co me ceka, odjizdel jsem s naladou zatazenou, ikdyz svitilo slunicko. Moc mi pomohlo, ze se mnou jel domu bracha. Trapej ho uz delsi dobu strevni potize, tak doufam, ze to bude ok. Jsem moc rad, ze mam kolem sebe takovy skvely lidi. Vazte si kamaradu. Vim, ze mluvim, jako z krestanskejch prirucek, ale je to tak.

2 komentáře:

Mr. Hide řekl(a)...

Ahoj Bumbaris Paris! Jsi bůh a pornodirector! Jsi neohroženej vládce fuck off designu! Tvoje fotky jsou fér farařština jak by řekl cosmoboy. Tvoje žena je královna galaxie a tvoje děti skywalkerovi následovníci. Mam lepší nápad než kšiltovky. Podívej se na můj blog a pochopíš. Jsi dítě štěsteny, takže se nemáš čeho bát. Jako důkaz ber fakt, žes o to přišel, až když máš dvě děti. A kdo by chtěl tři? Jen blázen nebo Hanousek. Never mind the bollocks! Here are The Sex Pistols!

P.S. Těšime se až se uvidíme. mám pro tebe tu muziku.
P.S.S. dík za koment

Bumbaris Paris řekl(a)...

Pro me nejses Destroyer ale Superstar!