25.6.06

Change the rules!



Tak ty krevni desticky, fesandy moje uz jsou asi z ty chemky uz uplne zblbly a nevedi kam patrej, tak se radsi vyparej z tela ven. Srabaci! Nechavaj me v tom samotnyho :-] Od pondelka jsem porad home a vybrusuju svoji rellye WC-postel k totalni dokonalosti a moji nelibosti. Rad bych napsal, ze mi je lip, ale opak je pravdou. Zivot neni Hollywood, jak rika muj kamos Boby Peru. Dneska odjely holky na oslavu do Revnic, tak poustim na plny koule LTJ Bukem & MC Conrad - Progression Session, lezim v posteli a premlouvam zbytek zivejch bunek, at nikam nechodej a pekne makaj :-]. Neodpustim si pro jednou postezovat. Je mi fakt na h....

Pevne verim, ze CT bude OK a dalsi chemky a ostatni neprijemnosti mi uz daj pokoj. Pak me ceka par let sledovani, krevnich testu apod. Aby se mi :rarach: nevratil, zacnu delat veci jinak. Pri stanoveni diagnozy mate pocit, ze budete hory prenaset, vsechno, vsechno, uplne vsechno zmenite od zakladu. Postupem casu, jak nemoc [p]odstupuje to vidim uz trochu jinak. Cloveka jako takoveho to od podstaty nezmeni, zacne si :jen: vazit vice sebe, rodiny, kamaradu a blizkych a zacne si uvedomovat, co vlastne chce. Zjisti, ze cas je sakra meritelna velicina, tak proc ztracet cas zbytecnostma. Moje nemoc mi otevrela oci ve spouste vecech, takze musim konstatovat, ze porekadlo :co te nezabije, to te posili:, je kurva pravdivy. Mel jsem velky stesti, ze se o me rakovina otrela jednim z nejlepe lecitelnych nadoru. Uz ted vim, o cem lide mluvi, kdyz rikaji, ze jim nekdo z jejich okoli umrel, protoze uz nemel vnitrni silu bojovat. Mozna to zni religiozne, ale diky tehle diagnoze se ocitnete ve sferach, kde muzete potkat treba Rumburaka nebo Jediho z Hvezdnych valek :-]. Znam lidi, co prodelavali chemoterapii treba v osmi cyklech nebo prodelavali chemoterapii jeste v kombinaci s radioterapii tri roky. Scenar k tyhle nemoci ale nebyl napsanej v Hollywoodu, takze ma casto i spatne konce. Me osobne nesmirne pomohlo {nejen ve chvilich, kdy uz jsem ztracel silu], vedomi toho, ze je kolem me spousta lidi, kteri mi pomahaji a mysli na me. Moc si toho vazim a jsem si vedomej toho, ze :Druzinu: jako ja nema zdaleka kazdy. V praci se na moji :pocest: ostrihal Hanous a David. To je vec, ktera vas nesmirne podpor. Prirovnal bych to asi k uzavrenym spolkum typu> Army Of Twelve Monkeys, Svobodnym Zednarum, Opus Dei apod. Jsou to spolky opredeny tajemstvim a myty. Cloveka to desi, ale laka zarovem. Jakmile se dostaji mezi ne, citi pospolitost. O rakovine taky kolujou myty, clovek o ni radsi nechce ani slyset. Pritom do tohodle :spolku: muze patrit kazdy z nas. Pavel Dostal na sklonku zivota rekl : Jsem blbec, vzycky jsem si rikal, proc zrovna ja bych mel dostat tuhle nemoc, ale nikdy jsem si nepolozil otazku, proc zrovna ja bych ji nemel dostat:.

Uz probehlo nekolik korespondenci s lidmi, kteri maji rakovinu. Strasne vas tyhle kontakty posilujou. Kazdej potrebuje svoji vrbu. Kdyz vam da holka kopacky, jdete spis za vrbou, ktera o tom vi svoje a nemusite sahodlouze popisovat svoje pocity. Nasledky kocoviny bude lepsi resit s osazenstvem vcerejsi party nez se svym mladsim bratrem...

Change the rules!
Cloveka nemocneho jeho nemoc donuti premyslet. Nejen jeho, ale i vsechny :pritomne: na tomhle dekadentnim chemicko-astralnim mejdanku. Chodi mi mejly od lidi, co pisi, ze jim moje nemoc otevrela v mnohem oci. Mame proto napad, jak protahnout napad s cepicema vic mezi lidi a udelat ho uzitecnejsim. Jak uz jsem zminil, cloveku nesmirne pomaha podpora od lidi, kteri si prochazeji nebo prosli tim samym. Na netu se o rakovine doctete spoustu odbornych informaci, ale budto jsem spatny hledac, nebo opravdu neexistuje misto, kde se o nemoci docist z te laicke strany. Chtel bych dat dohromady partu lidi, ktera by hrde vztycila prapor :-] a vytvorila web, ktery by byl o tom, kde lide, ktere si rakovina vybrala, mohli psat svoje pocity, tuzby, prani, odkazy na jejich stranky, mejly, blogy,linky na odborne servry, ale i by obsahoval info pro :pecujici: - kde sehnat uklizecky :-], co donest k jidlu, jakou knizku koupit...vlastni zkusensti s podporou a jako tresnicka na dortu by mohly byt nase cepice - budto jsem nemocny, nebo pomaham nemocnym, kazdopadne obema nam to meni pravidla>hodnoty. Oba mame sexy cepice. Oba jsem na stejny lodi. Mozna to vypada jako depresivni zalezitost, ale sam se divim, jak kolikrat lide na smrt nemocni dokazou nest svuj osud statecne a naprat vam tak energii do zil.

Myslim, ze v dobe digitalniho veku by se dal ten projekt zrealizovat. Postupem casu by tam mohla byt zrizena i emailova poradna s onkology, psychology. Pak tam muzeme dat banery a penize poslat na neziskovku...nebo udelat poradnej mejdan pro vsechny nemocne a zalecene :-]. Napadu je spousta, ted se ale necejtim na delani naky strategie. Jestli se do toho ale zakousne Pazout, Destroyer, Market, Karol, Farky, Radulenka, Hovnous, S8, La Big Electrique Pinguine, Pistorius, Petan, Holicz a ostatni :-], tak to bude sleha!

Hele, co si o tom myslite? Piste pls komenty.

Uf

Dneska jsem byl zase chytrej jak radio, co? :-]. Krome tech mouder se mi honej hlavou i obycejny veci>sem jenom kluk unavenej....nosic vody a delnik reklamy :-]

- Mirek snad tu vladu protlaci a Jirka uz da pokoj. Stejne tomu prdlajs rozumim. Kdyz to nevyhrala strana NEI Report, tak to nema fazonu.
- Spim s tamponama v usich, protoze Kaja chrape jak tri draci :-]
- Koukam na serial Big Ben na TV Prima, protoze je to ten nejvetsi odpad, co moje televize vysilala :-]
- Nechapu, jak to Olca dela, ale je furt vesela.
- Posledni tejden a pak sup na prazdniny. Voda, holky, slunce, burty a ucpany dalnice cekaj!
- Konecne zacnou lidi zase fungovat, protoze nasi kuci toho v Nemecku moc nepredvedli.
- Behaj stranky http://www.theprostitutes.org/ ke kterejm jsem delal humus design

...a ted dve ze sveta

- Australanka spolykala 320 kondomů s heroinem. Slusnej vykon na protinozce!
- Victorinox dela svy noze s MP3 prehravacema. Konecne muzou cyberkotlikari vyrazit na cundr bez kytar.


Tesim se na komenty, postrehy, napady, cokoliv... k tomu webovymu projektu.

diiiiiiik

P.S. pan na obrazku je hlavni protagonista Big Benu - poslu mu pak link na nas web. Myslim, ze ma co menit :-]

7 komentářů:

tucznak řekl(a)...

ten webovej projekt je velice zajimava zalezitost, uz jenom z toho duvodu, kdyz to clovek srovna se zkusenosti s tvym blogem.

pamatuju, jak jsem se sem prokliknul z destroyerova doupete, precetl si par radku a bumbaris paris se do mne zakous. hluboko. rikas, ze ti pisou lidi, kterym tvoje blogovani & chovani otevrelo oci. ted je divna doba, spojeni "otevrelo oci" berou vsichni jako frazi, ale jo, tenhle blog funguje. nezalezi na veku a nazorech ctenare, povedlo se tady koncentrovat neco strasne velkyho a silnyho. navzdory tomu, ze to, co mas podle tech par radku v planu, je bumbaris paris jenom stripek.

kdybys teda pri realizaci projektu s pracovnim nazvem "change the rules" potreboval delnika/nekoho, kdo bude ostatnim nalejvat "patentovano prirodou", hlasim se.

jsou veci, u nichz by clovek proste nemel chybet.

p.s. k samotny realizaci: myslim, ze dneska by se na moc problemu narazit nemelo...

Mr. Hide řekl(a)...

ty vole, ty kluku jeden usatej. na to, ze ti je blbe jak povidas, jsi napsal dlouhej a krasnej post. tesim se zejtra na tebe. jses frajer :-) jsem zvedavej jak vypada Diktátor o váze Toma Cruise ve filmu Top Gun. S webem pochopitelně pomůžu. To je snad jasný :-)

Anonymní řekl(a)...

Hlásím se o PR v našem tisku až to bude hotový!!! Pokusím se dodat odborníky-nadšence, kteří by na tom mohlki spolupracovat. Jinak pěkný stránky má www.koc.cz, Komplexní onkologické centrum, jehož doktoři jsou špičky a navíc lidský!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Honzo
konečně jsem našel člověka¨, který u mě bude pracovat a mě tím pádem končí čtyřiadvacítky. Projevovali se hlavně bláboly ve větách.Takže ještě poslední omluva už by to mělo být lepší. Tobě Honzo ještě k svátku vše nejlepší a hlavně zdraví.
Právě procházíte etapou zkoušek.Zkouškami se moudří. Máte jedinečnou možnost srovnání hodnot pro které člověk dokáže přehodnotit celý svůj dosavadní život. A navíc jste schopen předávat své zkušenosti i těm kteří tápou v kterékoli oblasti života.Prosím vás všechny, kteří čtou tento blog,aby jste věděli, že víra v sama sebe je ten nejsilnější náboj energie, který pomáhá nejen vám samým.
" Nikdo není moudrý, kdo není i statečný"
CICERO
Takže Ondro dobrou noc a pozdrav skvělé mámě.Zdraví Vláďa

Anonymní řekl(a)...

Ten web je super napad!!! Neni to jenom o tom, jak potkat lidi co maji stejnej problem. Ale hlavne naucit okoli, jak se ma k nemocnym chovat. Kdyz se clovek zamysli, tak zjisti, ze ma ve svym pribuzenstvi spoustu lidi co meli rakovinu. Vetsinou se snazime, aby to slo mimo nas... Nejvetsi hrubka je podle me tvarit se jako kdyby se vubec nic nedelo. Pritom to je sakra dulezity upozorneni, nejenom pro toho kdo to odnese nejvic, ale i pro rodinu a kamose. Kazdej by to mel v ty svy hlave trochu prechroustat a zmenit svuj pristup.
Tenhle tvuj prispevek byl famozni***
Hodne sil chlape!!! Nejsem sice pocitacovy expert, ale kdyz budes chtit na ten svuj web neco neodborneho napsat, jsem k dispozici:)

Anonymní řekl(a)...

Aaaaach jo,pomooooooc!Nejsem kamarád s PC.
Psala jsem,že nápad s webem je fajn.Schvaluju,jako všichni.
Tak hodně sil a optimistickou mysl:-)
Do soboty ahoooooj.Moc se na Vás těším a jsem zvědavá na trnkovic tlupu.
Psala bych častěji,reakce na blog,ale doma net nemáme a v práci je to někdy zapeklité.Běhám kolem lidí a jako vždy na noční,dělám i za ostatní.Kurňa.To byl jen malinký výkřik do tmy.Promiň.:-(
Takže v sobotu ahoj!!

jola from silesia

Bumbaris Paris řekl(a)...

Zdravim vsechny, dekuju za komenty, nabidky, pomoc,................................................................. za vsechno.